Vi har jobbat hårt med att fylla vår verktygslåda!
I sommarens krönika samlar vi några av alla våra -tioner, både såna vi gillar och såna vi inte gillar.
Vi tar med oss styrkorna i aktion, reflektion och relation samtidigt som vi är noga med vår profession och vår organisation!
Men först lite rekreation! Glad sommar!
Följ oss på @forskolepodden
www.forskolepodden.se
Vi träffar en förskollärarstudent, Tove Hagstedt, och pratar om att läsa till förskollärare. Att välja vårt yrke, att gå från teori till praktik och vikten av reflektion, att välja småvägarna framåt.
Följ oss på @forskolepodden
www.forskolepodden.se
Vi träffar psykolog Karin Gustafsson för att prata om självmedkänsla. Vad är det och hur kan jag bli bättre på det? Det blir ett samtla kring att vara sin egen bästa vän, acceptans och som alltid, reflektion. För oss, ett nytt ämne. Det är både spännande och utmanande att vi fortfarande har så mycket att lära!
I detta avsnitt går vi vidare in på djupet i dokumentation. HUR ska man få till dokumentationen?
I förra avsnittet fick vi hjälp med den vetenskapliga förankringen av senior professor Ingrid Pramling Samuelsson, ATT vi ska dokumentera och VARFÖR vi ska dokumentera.
Nu träffar vi Annika Önnerlöv som är väl insatt i hur man får dokumentation i förskolan att fungera så som förskolan och uppraget ser ut idag. Hon hjälper oss att reda i detta och vi pratar om att göra rätt saker, dokumentera för vår egen och barnen skull och att hitta smarta sätt för att göra det görbart utifrån dagens förutsättningar. Annika är förskollärare med en fil. kand. i data och systemvetenskap och arbetar idag som produktansvarig på en digital lärplattform - hon kan dokumentation i förskolan.
Följ oss på sociala medier @forskolepodden
www.forskolepodden.se
Vi träffar senior professor Ingrid Pramling Samuelsson för att reda i arbetet med dokumentation i förskolan. Vad var det hon sa egentligen i höstas kring ämnet och hur ser vårt uppdrag ut? Det bir ett samtal om innovation, tillit och såklart, dokumentation.
Vi träffar Christer Olsson, inpsiratör, föreläsare och resande i sunt förnuft. Han hjälper oss att reda i deppigheten, ger oss verktyg hur vi kan göra en bra dag, hur vi alltid kan lära oss något och att livet är ett tillsammansprojekt. Vi känner oss hoppfulla tar med oss att lycka inte är en tillfällighet utan en färdighet!
Följ oss på @forskolepodden
www.forskolepodden.se
Vi fortsätter fylla verktygslådan och starta upp året med att fundera kring att välja. Att välja att arbeta i förskolan vårterminen 2025, att välja att vara här och nu och att välja bort rätt saker. Det blir ett samtal kring stolpar, barkbåtar och medvetenhet.
Följ oss på sociala medier
@forskolepodden
www.forskolepodden.se