Förskolepodden: Vi pratar förskola

"Vi pratar förskola" är en podcast om förskolan och vårt uppdrag som förskollärare. Vi diskuterar, reflekterar och träffar spännande gäster.
RSS Feed
Förskolepodden: Vi pratar förskola

All Episodes
Archives
Now displaying: 2021
Apr 8, 2021

Vilka förväntningar kan vi ha på vikarier när de kommer till oss? Vad kan dom förvänta sig av oss? Hur gör vi dessa dagar till bra, stressfria dagar? Vi har träffat författaren till "Vikariehandboken", Ann-Sofie Måhlstedt för att lära oss mer.

Mar 25, 2021

Anna Sjölund är beteendevetare och handledare och hjälper oss att reda i hur vi ska skapa bästa förutsättningarna för varje barn. Vad behöver vi tänka på? Hur möter vi alla barn? Hur ska vi utforma miljöerna och hur ska vi tänka kring tillrättavisningar?

Mar 11, 2021

Vi har pratat med Margareta Öhman om vilka förutsättningar vi behöver skapa för barnens lek. Vilken är min roll som vuxen? Får alla barn vara med och leka? Är alla lekar okej?

Feb 25, 2021

Vi träffar Malin Ring, förskolefantast och affärsområdeschef på Gothia fortbildning. Även redaktör till våra böcker!

Malin hjälper oss i reda kring begreppet LIKVÄRDIGHET. Vad betyder det? Och vad innebär det i praktiken? Hur skapar vi likvärdighet både i hela utbildningsväsendet men även på den enskilda förskolan? Vad behöver vi utveckla för att ge varje barn vad hen har rätt till?

Följ oss på Facebook och Instagram @forskolepodden

www.forskolepodden.se

Jan 28, 2021

Hur skapar vi ett flöde i vår utbildning, där alla delar bildar en helhet istället för att vi styckar upp dagen i olika moment. Vi vill att undervisning genomsyrar allt vi gör och att vi skapar hög kvalité över hela dagen.

Följ oss på facebook och instagram: @forskolepodden

www.forskolepodden.se